Flagship-ul compact ASUS Zenfone 9 primește acum actualizarea oficială la Android 13; Ce e nou?

Flagship-ul compact ASUS Zenfone 9 primește acum actualizarea oficială la Android 13; Ce e nou?

ASUS anunța în noiembrie roadmap-ul său de actualizări software. Primul pe listă este Zenfone 9, flagship-ul mignon care a început să primească noul update la Android 13 începând de azi. Veștile vin de pe Reddit, mai mulți utilizatori din țări diferite confirmând că actualizarea a sosit pe smartphone-urile lor. Detalii avem în rândurile de mai jos.

Se pare că față de alte companii, ASUS programează debutul actualizărilor după numărul de serie al telefoanelor. Astfel, totul ține de „noroc”, nefiind un update programat în funcție de regiune. Dacă actualizarea nu este afișată automat, poți verifica în zona de setări și să o cauți manual. Noul update aduce build-ul WW_33.0804.2060.65 și include actualizarea de securitate pe luna decembrie 2022.

Interfața Zen UI a celor de la ASUS aduce mult cu software-ul stock al celor de la Google. Totuși, există câteva deosebiri și functii extra integrate aici. Changelog-ul este lung și cuprinde o mulțime de noutăți, dar pe scurt, Android 13 vine cu Material You, iar interfață nu se îndepărtează prea mult de cea a unui smartphone Pixel.

Sistemul de teme a primit upgrade-uri, iar acum sunt disponibile icon-uri personalizate inclusiv pentru aplicațiile third-party. De asemenea, widget-ul player-ului muzical e prezent în zona de notificări sau în lock screen și adoptă un nou aspect în funcție de muzica sau podscast-ul ascultat. 

Există și posibilitatea de a selecta limbi diferite pentru fiecare aplicație în parte, iar modul Bedtime a primit noi opțiuni, imaginea fiind estompată odată ce tema întunecată este activată. Primim și clipboard îmbunătățit, informațiile fiind șterse după o anumită perioadă pentru protejarea confidențialității. Apare și o nouă permisiune pentru notificări, iar Android 13 aduce și suport nativ Spatial Audio și Bluetooth LE

Cei de la ASUS au realizat și o serie de tutoriale pentru utilizatori prin care prezintă noutățile incluse imediat după actualizare. Următoarele modele din portofoliul companiei care vor primi Android 13 sunt Zenfone 8 și Zenfone 8 Flip. 

Video-review ASUS Zenfone 9

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.